سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرکز فرهنگی توحید (مسجد امیر المومنین زازران )شهرستان فلاورجان

نکاتی برای افزایش کارایی وای فای در منزل

نامناسبی جای مسیریاب

اگر مسیریاب بر کف اتاق یا زیر میز باشد، بهتر است آن را در مکان بلندتری قرار دهیم. برای آنکه عملکرد مسیریاب بهتر شود دست کم باید یک و نیم متر از زمین ارتفاع داشته باشد. در صورت امکان بهتر است در مسیر دید آن با افزاره های مورد استفاده نیز مانعی وجود نداشته باشد.

سیگنال های وای فای به صورت دایره ای ارسال می شوند؛ بنابراین باید در وسط خانه تحت پوشش خود قرار داشته باشد. اگر هم مسیریاب روی سقف نصب شده است، باید آنتن های آن رو به پایین و در جهات مختلف باشد.

زیادی تعداد افزاره های بی سیم

تعداد افزاره های متقاضی پهنای باند از مسیریاب وای فای هر چه بیشتر باشد، سرعت انتقال کمتر می شود. برای مثال، اگر با تعداد زیادی افزاره در حال تماشای فیلم از اینترنت باشیم ممکن است کف گیر پهنای باند به ته دیگ بخورد و برخی افزاره های متصل از سرعت کافی بهره مند نباشند. می توان به جای مسیریاب 802.11b/g/n از مسیریاب های جدید 802.11ac بهره گرفت و پهنای باند و ظرفیت شبکه را افزایش داد.

بررسی موقعیت اثاثیه منزل یا حرکت دادن افزاره بی سیم

هر بار که جای اثاثیه و مبلمان را عوض کنیم، بر موج ارسالی از مسیریاب وای فای اثر می گذارد. اگر بعد از جابجایی اثاثیه سیگنال افت داشت باید جای مسیریاب را تغییر دهیم یا جای اثاثیه را دوباره تعویض کنیم یا می توان جای رایانه کیفی یا دیگر افزاره های بی سیم خود را عوض کرد. بررسی ها نشان داده که حتی جابجایی های اندک در حد چند سانتیمتر هم می تواند به میزان 30 تا 60 درصد بر دریافت سیگنال وای فال اثر منفی یا مثبت بگذارد.

موانع فیزیکی

در، دیوار، آینه و سایر موانع می توانند سیگنال بی سیم ارسالی از مسیریاب را بازتاب دهند. گاهی چیزهایی که مقصر به نظر نمی رسند موجب افت سیگنال وای فای می شوند مانند قاب عکس یا قفسه کتاب. کف یا سقف اتاق هم موثر است. اگر گذردهی یا پوشش دهی شبکه خوب نباشد باید مسیریاب را بالا پایین کرد تا بلکه مشکل حل شود.

افزاره های رقیب

نباید از یاد برد که افزاره های بسیار دیگری هم سیگنال های بی سیم پخش می کنند. تلفن های بی سیم، اجاق های موج پز، تلویزیون، افزاره های دارای بلوتوث، دستگاه های پایشگر کودکان و غیره که می توانند بر سیگنال وای فای اثر بگذارند. بهترین حالت آن است که مسیریاب از این رقبا دور باشد.

توجه به نقاط کور

هیچ خانه ای نیست که نقطه کور و دور از پوشش دهی وای فای نداشته باشد که می تواند ناشی از موقعیت اثاثیه یا مسیریاب وای فای باشد. با استفاده از مسیریاب اضافی یا پوشش افزای وای فای می توان نقاط کور را برطرف کرد. با افزایش تعداد آنتن های مسیریاب هم می توان برد مسیریاب را افزایش داد و نقاط کور را برطرف کرد. برای مثال می توان از مسیریاب سه یا چهار آنتنی استفاده کرد.

بسامد سیگنال وای فای

دو بسامد اصلی سیگنال های وای فای 2.4 و 5 گیگاهرتز است. استاندارد 2.4 گیگاهرتز قدیمی تر و خیلی پرازدحام تر است، یعنی همپوشی یا تشریک بسامد با سایر افزاره ها بیشتر است که می تواند سرعت اتصال را کاهش دهد.

بهترین کار برای تقویت وای فای، استفاده از بسامد پنج گیگاهرتز است. این کار ممکن است آثار منفی بر برد بگذارد ولی در کل مزیت چشمگیری دارد چون افزاره های رقیب اندک شمار هستند.

همچنین مسیریاب وای فای می تواند به طور خودکار کانال های بدون اختلال هر بسامد را برگزیند یا می توان این کار را به صورت دستی انجام داد. برنامه های بسیاری محیط وای فای را ممیزی می کنند و کانال های هم ستیز یا دارای همپوشی بیشتر را پیدا می کنند.

قدیمی بودن تجهیزات

اگر باید مدام مسیریاب وای فای را خاموش روشن کنیم تا به کار افتد، شاید وقت آن رسیده باشد مسیریاب جدیدی بخریم که پشتیبان استانداردهای جدید مانند 802.11ac باشد. بعضی مسیریاب ها چند آنتن دارند که تجمیع ظرفیت را میسر می کند و می توان به سرعت سر جمع بیشتری دست یافت.

شبکه

اگر خط اتصال با مودم فراهم آور خدمات اینترنتی (کابل، فیبر، دی اس ال) محدودیت داشته باشد سرعت کاهش می یابد. مودم و مسیریاب باید سرعت اترنت گیگابیتی را داشته باشند وگرنه گذردهی واقعی کمتر از میزانی خواهد بود که بابت آن پول داده ایم.

همچنین مودم باید از جدیدترین قرارنامه ها پشتیبانی کند؛ مانند قرارنامه داکسیس 3 برای مودم های کابلی در حال حاضر خط اینترنت نقش گلوگاه را ایفا می کند؛ بنابراین باید دید افراد خانواده در حال چه کاری در اینترنت هستند، مثلا فیلم تماشا کردن باعث کند کردن شبکه می شود.

روزآوری راه اندازه ها و نرم افزارها

سازندگان کارت های وای فای و مسیریاب ها اغلب نرم افزارهای این افزاره ها را بهینه سازی و روزآوری می کنند. ویراست های جدید و رفع عیب های این نرم افزارها اغلب وای فای را بهتر و سریع تر می کنند. یافتن ایرادها و مشکلات وای فای پر دردسر است زیرا خیلی متنوع هستند. روزآوری کردن یعنی بهره مندی از نتایج آزمایش ها و رفع عیب هایی که شرکت هایی مانند اینتل، کاربران و غیره انجام داده باشند.

بهسازی تنظیمات

بسیاری از مسیریاب های وای فای می توانند انواع خاصی از گذردهی ها را بهینه سازی کنند و در اولویت قرار دهند؛ یعنی می توان به کاربری فیلم ها و فایل های چند رسانه ای در قیاس با وب گردی عادی یا پست الکترونیکی اولویت داد.

یکی از نکات جالب مسیریاب های جدید، کیفیت خدمات است که چندان کاربرپسند نیست اما می تواند عملکرد کلی شبکه را بهینه سازی کند. برای مثال، می تواند به طوری که مسیریاب طبق آن پهنای باند را تخصیص دهد و اولویت بندی کند.

روش رمزگذاری هم می تواند بر سرعت اثر بگذارد. در مسیریاب های 802.11n و 802.11ac بهترین انتخاب WPA2 و رمزگذاری AES است که بهترین سرعت را به دست می دهد. این در حالی است که رمزگذاری قدیمی تر TKIP موجب کاهش گذردهی می شود.

 

سروده ای به مناسبت میلاد خورشید ایران ( اصغر ابراهیمی)

یا علی موسی الرضا          ضامن آهو رضا
کن شــفاعت تو زمــا        جــان مولا یا رضـــا
غرق در شادی و نور      گشته چون بیت الحرور
مومنین مست سرور        از ولادت در غـــــرور
یا علی موسی الرضا        ضـــامن آهو رضا
کن شفاعت تو زما          جان مـــولا یا رضا
دست ما بر دامنت          جان ما بر مقدمت
گشته ایم ما زائرت          یا ضیوف خانه ات
یا علی موسی الرضا        ضامن آهو رضـــا
کن شفاعت تو زما          جان مولا یا رضـــا
گشته چون میلاد نور       اهل عالم در سرور
مومنین شادند وفور         آمــده نور ز نـــور
یا علی موسی الرضا        ضامن آهو رضا
کن شفاعت تو زما          جان مولا یا رضا
آمدیم بر درگهت             تا شویم ما نوکرت
دست خالی یا رضا         کی برانی از درت
یا علی موسی الرضا        ضامن آهو رضا
کن شفاعت تو زما          جان مولا یا رضا

انشاء ا... عید ولادت امام هشتم شیعیان  امام علی ابن موسی الرضا بر همه شیعیان و دوستان حضرتش مبارک باشد.
به امید تعجیل در فرج امام زمان  (عج)  و برای شادی روح امام و شهداء  صلوات
والسلام  . عبدالباقی( اصغر ابراهیمی )


 

چگونه «نه» بگوییم؟

دکتر جعفر عطاری مقدم، روان پزشک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان: مهارت «نه» گفتن یکی از مهارت های اساسی سلامت روان است. این موضوع بسیار مهم است که بدانیم چرا، چگونه و کجا جواب «نه» بگوییم. فردی که بتواند به هر کدام از این پرسش ها جواب درستی دهد از سلامت روانی طبیعی و خوبی برخوردار است.

 

چرا باید «نه» بگوییم؟

 

در بسیاری اوقات جوات مثبت دادن باعث وارد آمدن ضررهای زیادی به افراد می شود. برای مثال کسانی که همیشه با بله گفتن دنبال تایید دیگران هستند و از خودشان می گذرند اغلب در مدیریت زمان دچار مشکل می شوند چون با جواب مثبت دادن نامناسب باعث از دست دادن وقتشان می شوند.

 

درواقع این باور غلطی است که همواره باید به دیگران «بله» گفت تصور اینکه ممکن است رابطه ای برهم بریزد. چون با داشتن این طرز فکر تنها به خودمان آسیب رسانده ایم. جدا از این فردی که توانایی «نه» گفتن ندارد و تنها برای راضی نگه داشتن دیگران جواب مثبت می دهد احساس خوبی هم از خودش نخواهدداشت و در بسیاری موارد دچار احساس اضطراب خواهدشد.

 

منفعل ها بیشتر «بله» می گویند.

 

افرادی که با وجود نارضایتی برای متقاعدکردن دیگران به آنها جواب «بله» می دهند و از خود می گذرند از لحاظ شخصیتی منفعل تر و وابسته تر هستند. مهم تر از همه، این افراد در کودکی و نوجوانی بدون اعتماد به نفس بوده اند، بنابراین اگر نتوانیم به دیگران جواب «نه» بدهیم وقتمان هدر رفته و نمی توانیم به اهدافمان دست پیدا کنیم. همچنین اعتماد به نفس را نیز از دست خواهیم داد و مهم تر از همه در روابطمان با دیگران نیز دچار مشکل خواهیم شد.

 

نترسید، رابطه تان به هم نمی خورد!

 

چگونه «نه» بگوییم؟

 

روش های زیادی برای ابرازکردن جواب «نه» وجود دارد. خشونت، تهدید، تحقیر و مسخره کردن از راه هایی است که متاسفانه بسیاری از افراد از آن برای نه گفتن استفاده می کنند. برای مثال فردی پاسخ منفی خود را این گونه ابراز می کند: «تو اصلا نمی فهمی» یا «تو دیوانه شده ای» و... درواقع از طریق مسخره کردن و تحقیر به دیگران جواب منفی می دهد.

 

در «نه» گفتن باید چند نکته را رعایت کرد؛ اول اینکه وقتی با یک درخواست روبرو می شویم باید به این فکر کنیم که جواب مثبت دادن به این درخواست چه منافعی را شامل حال ما خواهدکرد. لازمه این کار هم این است که در مورد درخواستی که از ما شده است خوب فکر کنیم و سریع جواب مثبت بدهیم.

 

قاطع «نه» بگویید

 

در جواب منفی دادن خیلی مهم است «نه» گفتن ما قاطع، کوتاه، صادقانه و مستقیم باشد. در «نه» گفتن سعی کنید از عذر و بهانه زیاد، حاشیه رفتن و معذرت خواهی مفصل استفاده نکنید بلکه مستقیم و کوتاه «نه» بگویید.

 

تاثیر ارتباطات غیرکلامی در «نه» گفتن

 

مطالعات نشان داده ارتباطات بین افراد بیشتر براساس ارتباطات غیرکلامی است تا کلامی، در جواب منفی دادن سعی کنید از ارتباطات غیرکلامی بهره ببرید. حتی الامکان روبروی فرد قرار بگیرید و با او تماس چشمی برقرار کنید.

 

همچنین در پاسخ دادن نباید به گونه ای باشیم که حالت چهره مان با توجه به پاسخی که می خواهیم ارائه دهیم در هماهنگی باشد تا این برداشت در فرد مقابل به وجود نیاید که ما او را به مسخره گرفته ایم.

 

ارتباط با «نه» گفتن آسیب نمی بیند

 

می توان با «نه» گفتن هم یک رابطه را حفظ کرد. اگر نگران این هستیم که با جواب مثبت ندادن رابطه مان را از دست می دهیم، می توان تدبیری اندیشید که با روشی درست «نه» بگوییم و رابطه مان را نیز حفظ کنیم. همان طور که گفتیم وقتی صادقانه، کوتاه، مستقیم و همراه همدلی کردن به دیگران جواب «نه» بگوییم می توانیم انتظار برهم نخوردن ارتباط را داشته باشیم.

 

از موقعیت های آسان تر شروع کنید

 

برای اینکه «نه» گفتن را تمرین کنیم و جسارت خود را افزایش دهیم بهتر است از موقعیت های کوچک تر و با افرادی که با آنها بیشتر صمیمی هستیم شروع کنیم تا به تدریج بتواینم در موقعیت های دشوارتر «نه» بگوییم. برای مثال رد خوردن یک غذا یا بیرون نرفتن با یک دوست نمونه ای از جواب نه دادن به یک موقعیت ساده است.

 

نترسید، رابطه تان به هم نمی خورد!

 

کجا «نه» بگوییم؟

 

اولویت نه گفتن در مورد همه افراد به موضوعاتی مربوط می شود که جواب مثبت دادن ما بالقوه یا بالفعل خطراتی را شامل حال ما کند. برای مثال فردی خواسته ای از شما دارد. اگر شما جواب مثبت به این تشخیص بدهید خطر از دست دادن زمان زیادی را به جان خریده اید. به همین دلیل باید در این شرایط قاطعانه «نه» بگویید.

 

گاهی اوقات بیشتر بزهکاری ها یا گرفتار شدن فرد به سیگار و امثال آن از همین ناتوانی در «نه» گفتن ساده شروع می شود که ابتدا با یک تعارف ساده آغاز شده و به دلیل ناتوانی فرد برای «نه» گفتن باعث بروز مشکلاتی در او می شود، بنابراین خطر جواب مثبت دادن ممکن است با محدودیت زمانی، از دست دادن آبرو، فقدان مالی و خطر روانی یا جسمی همراه باشد که فرد با جواب مثبت دادن عاید خود کرده است.

 

چه جاهایی «نه» گفتن ضروری نیست؟

 

متاسفانه بعضی از والدین تصور می کنند فرزندانشان باید همیشه جواب «نه» بشنوند و آنها هستند که باید برای فرزندانشان تعیین تکلیف کنند که چه کاری باید انجام دهند.

 

این نوع «نه» گفتن اصلا جایز نیست. در برخورد با اعضای خانواده باید تا آنجا که امکان دارد حق انتخاب را به آنها دهیم و به صورت مکرر به آنها «نه» نگوییم.

 

وقتی بچه ها را بیش از حد محدود می کنیم و آنها را تحت کنترل خود در می آوریم، تصور بدی از «نه» گفتن در ذهنشان شکل می گیرد که در بزرگسالی دچار مشکل خواهند شد. درواقع از همان سنین کودکی باید به بچه ها آموزش «نه» گفتن را به درستی نشان داد.