مرکز فرهنگی توحید (مسجد امیر المومنین زازران )شهرستان فلاورجان

نظر
 رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم پلیس فتا به هموطنان هشدار داد برای جلوگیری از خطر نفوذ باج افزارها از دانلود سایت های نامعتبر پرهیز کنند و هرگز به گروه های تلگرامی اعتماد نکنند و اطلاعات خود را به اشتراک نگذارند.

به گزارش ایرنا، سرهنگ علی نیک نفس افزود: شاید بتوان اشتراک گذاری اطلاعات را مهم ترین و جذاب ترین ویژگی فضای مجازی دانست، ویژگی که شاید مهم ترین تهدید اینترنت نیز به شمار آید.

وی ادامه داد: به تازگی برخی افراد سودجو با سوء استفاده از اطلاعات شخصی دیگران، حریم خصوصی افراد مختلف را در این فضا به شدت تهدید می کنند و اشتراک گذاری اطلاعات خصوصی دیگران به راهی برای کسب درآمد تبدیل شده است.

نیک نفس اضافه کرد: نرم افزارهای مختلفی برای به اشتراک گذاری اطلاعات تهیه شده است و روز به روز شاهد افزایش این گونه نرم افزار ها هستیم و کاربران بدون توجه به حفظ حریم خصوصی خود، فایل ها، تصاویر و کلیپ های خصوصی خود را توسط این نرم افزار ها به اشتراک می گذارند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم پلیس فتا تصریح کرد:البته باید گفت شبکه های اجتماعی در انتشار اطلاعات بسیار فعالند و به علت گسترش سریع این گونه شبکه ها، سرعت انتقال اخبار و اطلاعات به شدت بالاست، شاید همین سرعت انتقال به همراه کمی سهل انگاری و شاید حسن اعتماد برخی از کاربران این نرم افزار ها و شبکه ها، باعث افزایش کلاهبرداری در این حوزه شده باشد.

سرهنگ نیک نفس اضافه کرد: کاربر در بسیاری از موارد به دلیل حسن اعتماد بیش از حد به اعضای گروه، اطلاعات شخصی و خصوصی خود را بین دوستان و اعضا به اشتراک می گذارد، غافل از اینکه افراد مختلفی که توسط سایر اعضا به عضویت گروه درآمده اند، قابلیت دسترسی به این اطلاعات را دارند.

وی افزود: این درحالی است که شاید ما تمام اعضای گروه را نشناسیم، بسیاری از افراد سودجو با انگیزه باج گیری به این گروه ها وارد می شوند؛ آنان در ابتدا اعتماد اعضای گروه را جلب و در فرصت مناسب اقدام به تهدید و انتشار اطلاعات می کنند.

وی اضافه کرد: این افراد در برخی موارد حتی با تغییر و دستکاری تصاویر و فیلم ها به دنبال عملی کردن اهداف خود یعنی همان باج خواهی و در بعضی مواقع انتقام گیری، هستند.

سرهنگ نیک نفس اضافه کرد: شاید بتوان گفت استفاده از شبکه های اجتماعی داخلی راهکار مناسبی برای جلوگیری از این گونه موارد مجرمانه باشد، در این شبکه ها اگر فردی قصد انجام فعالیت های مجرمانه داشته باشد به سادگی قابلیت پیگیری و شناسایی است.

وی گفت: همانطور که کسی آلبوم خانوادگی خود را در اختیار دیگران قرار نمی دهد پس نباید اطلاعات خود را در فضای مجازی و بین سایرین به اشتراک بگذارند، انتشار اطلاعات خانوادگی در شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی هیچ گاه امنیت کاملی نخواهد داشت، پس باید تا حد امکان از به اشتراک گذاری و انتشار اطلاعات خود و دیگران خودداری کنید.

نیک نفس افزود: متاسفانه عدم رعایت موارد ساده ایمنی بهترین فرصت برای نفوذ باج افزارها به سیستم های شخصی و اداری است.

از سایت های معتبر نرم افزارهای اورجینال را دانلود کنید

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم پلیس فتا در مورد باج افزارها، گفت: باج افزارها گونه‌ای از بدافزارها هستند که دسترسی به سیستم را محدود می کنند و ایجادکننده آن برای برداشتن محدودیت درخواست باج می‌کند و با رمز کردن فایل ها یا هارد سیستم شاهد فعال شدن یک شمارنده معکوس زمانی برای رمزگشایی هستیم که از قربانی می خواهد مبلغ درخواستی را در زمان تعیین شده پرداخت کند تا رمز گشایی فایل ها انجام شود.

سرهنگ نیک نفس ادامه داد: نفوذ باج افزارها از طرق مختلف مانند کرم ها، ایمیل های آلوده و فلش مموری ها به سیستم های رایانه ای، دانلودهای نامطمئن بسیار مهم است و باید کاربران در دانلود های خود مراقب باشند و حتما از سایت های معتبر نرم افزارهای اورجینال(اصل) را دانلود کنند.

وی اضافه کرد: هموطنان باید در هنگام باز کردن ایمیل ها مراقب باشند و هر ایمیل ناشناسی را باز نکنند و حتی نسبت به باز کردن فایل های پیوست شده ایمیل های آشنا نیز دقت کنند تا گرفتار بدافزارها یا باج افزارها نشوند.

راهکاری مقابله با باج افزارها

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم پلیس فتا گفت: بهترین راهکار برای مقابله با باج افزارها پیشگیری است لذا از قانون روی هر لینکی کلیک کن! یا هر چیزی رو دانلود کن!، پیروی نکنید، از بازگشایی ایمیل‌ها و پیوست های ناشناس و مشکوک خودداری کرده و از نصب افزونه ها و نرم افزارهای کاربری نامطمئن خودداری کنید.

سرهنگ نیک نفس اضافه کرد: همچنین از به روز رسانی مستمر و به روز بودن نرم افزار ضدویروس سیستم خود مطمئن شوید، مراقب پیغام هایی که در اینترنت به صورت ناگهانی برای شما نمایش داده می شوند، باشید.

وی تاکید کرد: همچنین حافظه‌های جانبی مانند فلش مموری ها و حافظه های جانبی می توانند حامل ویروس های خطرناک باشند.

وی ، فراموشی از بک آپ گیری یکی از نقاط ضعف کاربران دانست که متاسفانه فراموشی از این امر باعث می شود در صورت کوچکترین خللی در سیستم رایانه ای مهمترین اطلاعات موجود در آن آسیب ببیند.

سرهنگ نیک نفس اضافه کرد: از همه داده های مهم به صورت کدگذاری شده، نسخه پشتیبان، تهیه و در محل امن ذخیره کنید.

وی به شهروندان توصیه کرد برای کسب اطلاعات بیشتر به بخش آموزش سایت پلیس فتا مراجعه کنند و در صورت مواجهه با موارد مشکوک، آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش ثبت گزارش مردمی اطلاع دهند.

نظر

روش تشخیص شیر سالم از تقلبی

کارخانجات ساخت شیر انواع افزودنی ها و مواد شیمیایی را به این محصول و سایر محصولات لبنی اضافه می کنند که از جمله این مواد افزودنی میتوان به آب، نشاسته، پارافین، انواع روغن های حیوانی اشاره کرد که با آزمایش هایی ساده و در عین حال دقیق می توان به وجود آنها پی برد.

به گزارش العالم، همان طور که میدانید انواع و اقسام شیر در سوپرمارکت ها یافت می‌شوند که تعداد زیادی از آنها ناخالصی های بسیاری در خود دارند. شیر برای سلامت بدن بسیار ضروری است؛ اما نوشیدن شیر فاسد یا آلوده میتواند باعث مریضی‌های خطرناکی شود. روشهای تشخیص شیر سالم در این جا معرفی شده هست.

کارشناسان حوزه بهداشت هشدار میدهند در تکنیک های شناسایی سلامت شیر به علت بهره گیری ازاسید تنها افراد متخصص در محیط آزمایشگاهی به انجام اینکار بپردازند زیرا بهره گیری از وسایل  آزمایشگاهی در محیط منزل کار بسیار خطرناکی محسوب میشود.

کارخانجات ساخت شیر انواع افزودنی ها و مواد شیمیایی را به این محصول و سایر محصولات لبنی اضافه می کنند که از جمله این مواد افزودنی میتوان به آب، نشاسته ، پارافین، انواع روغن های حیوانی اشاره کرد که با آزمایش هایی ساده و در عین حال دقیق می توان به وجود آنها پی برد.

تست وجود آب در شیر

یک قطره شیر را روی یک سطح صیقلی و شفاف که حالت مورب و اریب دارد بریزید. حرکت قطره شیر را بررسی کنید، شیر حقیقی از خود ردی به جای نمی‌گذارد اما شیر تقلبی که به آن آب اضافه شده هست یک خط سفید کمرنگ از خود باقی میگذارد.

وجود نشاسته در شیر

یک قطره محلول ید که برای ضد عفونی کردن نیز به کار میرود  به مقداری شیر اضافه کنید. چنانچه پس از اضافه کردن رنگ شیر آبی شد نشان دهنده  وجود نشاسته در آن هست.
 
ماده روغنی به نام Vanaspati

این ماده شبیه به روغن پالم هست و برای تشخیص آن در شیر تنها کافی هست در محیط آزمایشگاهی و با رعایت تمامی موارد احتیاطی حدود 3 میلی لیتر شیر را در لوله آزمایش ریخته و به همان میزان اسید هیدروکلریک به آن اضافه کنید. اگر پس از 55 دقیقه رنگ محلول قرمز شد نشان دهنده وجود Vanaspatii در شیر هست.

مواد شوینده و انواع پاک‌کننده ها در شیر

برای تشخیص مواد شوینده در شیر حدود 5 میلی لیتر آب را به همان میزان شیر اضافه کنید و برای مدت 5 دقیقه آن را هم بزنید. اگر روی شیر کف ایجاد شود، این بدان معنا هست که شیر حاوی مواد  شوینده هست.

فرمالین در شیر

برای شناسایی این ماده نیز حدود 10 میلی لیتر شیر را در لوله آزمایش ریخته و به آن اسید سولفوریک غلیظ در محیط ایمن آزمایشگاه و با رعایت کلیه موارد ایمنی اضافه کنید.توجه کنید در این حالت  نباید لوله آزمایش تکان بخورد، چنانچه در محل تقاطع شیر و اسید سولفوریک رنگ محلول بنفش شد نشان دهنده وجود فرمالین در شیر هست.

از طریق روشهایی نسبتاً نمونه می توان وجود تقلب و مواد افزودنی غیرمجاز را در پنیر، کره و کشک نیز شناسایی کرد.کارشناسان پیشنهاد می کنند برای پیشگیری از ابتلا به انواع مریضی ها از جمله تب  مالت یا سایر مشکلات گوارشی افراد حتما از شیرهای سالم و استاندارد بهره گیری کنند یا حداقل شیر را بجوشانند هرچند که جوشاندن شیر تمامی میکروب های آن را از بین نمیبرد