سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرکز فرهنگی توحید (مسجد امیر المومنین زازران )شهرستان فلاورجان

 

چگونه خواب راحت داشته باشیم؟
 
چگونه خواب راحت داشته باشیم؟

یک روانشناس با تأکید بر رعایت بهداشت خواب،‌ فعالیت بدنی را عامل موثری در داشتن خواب شبانگاهی راحت عنوان و خواب نیمروزی طولانی را عامل اختلال خواب شبانه معرفی کرد.

خبرگزاری فارس: چگونه خواب راحت داشته باشیم؟

مریم بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: شکایت افراد از بی‌خوابی یا کم‌عمق بودن خواب دلایل گوناگونی دارد که یکی از مهمترین آنها به عدم رعایت بهداشت خواب مربوط می‌شود.

وی افزود: فعالیت بدنی طی روز مانند خانه‌داری و ورزش کردن می‌تواند موجب خوابی راحت شود. همچنین افرادی که خواب نیمروزی طولانی دارند با مشکل بی‌خوابی در شب مواجه می‌شوند مثلاً کسانی که 5 ساعت خواب نیمروزی دارند نمی‌توانند خواب شبانگاهی مناسبی داشته باشند.

این روانشناس گفت: خوردن چای و مواد حاوی کافئین به ویژه چند ساعت قبل از خواب می‌تواند موجب بی‌خوابی شود. برخی افراد پیش از خواب نوشیدنی حاوی تئین و کافئین مصرف می‌کنند که می‌تواند خواب آن‌ها را مختل می‌کند.

وی افزود: نکته مهمی که افراد باید به آن توجه کنند این است که وقتی خوابشان نمی‌رود از رختخواب بیرون بیایند و برای خوابیدن اصرار نکنند چرا که خواب فرایندی است که باید شرایط آن به لحاظ فیزیولوژیکی و روانی فراهم باشد.

وی ادامه داد: فضای خواب باید آرام باشد و از رختخواب نرم و راحت نیز استفاده شود. همچنین دیدن فیلم‌های خشن و تصاویری که موجب بالا رفتن هیجان می‌شود بی‌خوابی را در پی دارد.

این متخصص بهداشت روان تصریح کرد: بعضی افراد در رختخواب غذا می‌خورند این عامل موجب بدخوابی یا بی‌خوابی می‌شود.

وی افزود: برخی اختلالات روانی مانند افسردگی و اختلال دوقطبی که با اضطراب همراه است مشکلات خواب را به وجود می‌آورند.

شهروندان ایرانی از سراسر کشور می توانند سؤالات خود را درباره مسائل بهداشتی و درمانی با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net با خبرنگاران گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس در میان بگذارند


 

کارهایی که ما را شبیه پیامبر(ص) می‌کند
پیامبر اکرم حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم: آیا شما را از شبیه ترینتان به خودم با خبر نسازم؟ گفتند: آرى اى رسول خدا! فرمودند: هر کس خوش اخلاق‏‌تر، نرم‏خوتر، به خویشانش نیکوکارتر، نسبت به برادران دینى‏ اش دوست ‏دار تر، بر حق شکیباتر، خشم را فرو خورنده ‏تر و با گذشت ‏تر و در خرسندى و خشم با انصاف ‏تر باشد.

 

اشعه کنترل تلویزیون از تشعشعات موبایل مضرتر است

مدیرعامل شرکت توسعه اعتماد مبین، مالک سهام مدیریتی شرکت مخابرات ایران، گفت: تشعشعاتی که از وسایل الکترونیکی مانند کنترل تلویزیون ساطع می‌شود به مراتب مضرتر و خطرناک‌تر از گوشی و آنتن موبایل است.

به گزارش مهر، صابر فیضی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تصور قالب این است که به دلیل بزرگ بودن آنتن موبایل، اشعه آن از سایر امواج خطرناک‌تر است ادامه داد: این در حالی است که اشعه یک دستگاه کنترل تلویزیون 100 برابر بیشتر از یک دستگاه موبایل است.

مدیرعامل سابق شرکت مخابرات ایران در خصوص تشعشعات موبایل و تأثیر آن بر سلامتی مردم با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در این زمینه پیشنهاد کرد که در یک برنامه تلویزیونی موضوع پارازیت‌ها به بحث گذاشته شود.

مدیرعامل شرکت توسعه اعتماد مبین افزود: یک بار در یک برنامه تلویزیونی با موضوع فناوری اطلاعات اعلام کردیم که اثر وسایل الکترونیکی مانند کنترل‌های خانگی به مراتب مخرب‌تر از فرکانس‌های موبایل است؛ این وسایل به خصوص برای کودکان کمتر از 2 سال مناسب نیست و حتی بررسی‌های علمی نشان می‌دهد که در اختیار قرار گرفتن این وسائل برای کودکان ممکن است سبب ابتلا به بیماری آسم شود.

فیضی ادامه داد: تصور قالب مردم این است که اشعه‌های موبایل به دلیل بزرگ بودن آنتن‌ها بیشترین ضرر را برای افراد دارد و از سایر امواج خطرناک‌تر و مضرتر است و این در حالی است که یک دستگاه موبایل حداقل در بیش از فاصله 30 سانتیمتری خود تأثیری ندارد اما اشعه کنترل‌های خانگی 100 برابر بیشتر از فرکانس‌های موبایل از خود انرژی ساطع می‌کنند.

به گزارش مهر، صابر فیضی پیش از این نیز برای فرهنگ‌سازی در زمینه این‌که آنتن موبایل مضر نیست تصمیم گرفت در خانه خود دکل موبایل نصب کند.


 

نانو سیم کارت چیست؟
از ورود نانو سیم‌کارت به دنیای تکنولوژی مدتی می گذرد، با این وجود در موارد متعدد کاربران بازار موبایل با این محصول جدید ناآشنا هستند.

به گزارش ایسنا، نانو سیم کارتها در واقع نسلی از سیم‌کارت به شمار می‌روند که از نظر اندازه با سیم کارتهای معمول و آنچه پیش از این وجود داشته تفاوت دارند.

نانو سیم کارتها در واقع سیم‌کارتهایی هستند که در برخی گوشی‌های هوشمند به کار گرفته شده‌اند و برای استفاده از برخی گوشیها مانند مدل های جدید آیفونهای اپل و برخی انواع تبلت لازم است کاربر به این شکل از سیم‌کارت دسترسی داشته باشد.

ارائه سیم کارتهای نانو در ایران برای اولین بار در نمایشگاه ایران تلکام 2012 اتفاق افتاد و از آن پس به تدریج اپراتورهای مختلف تلفن همراه این نوع سیم‌کارت را ارائه و وارد بازار کردند.

میکروسیم‌ها که پیش از نانو سیم‌کارت به کار می‌رفتند نیز نوع دیگری از سیم‌کارت هستند که همچنان در گوشیها مورد استفاده قرار می گیرند.

براساس این گزارش، نانو سیم کارت، 40 درصد کوچکتر از میکروسیم بوده و دارای ابعاد 12.3 میلیمتر (طول) در 8.8 میلیمتر (عرض) و با ضخامت 0.67 میلیمتر است.

پیش از این با کم شدن حجم سیم کارت‌ها، میکروسیم به عنوان یک سیم کارت کوچکتر برای گوشی و تبلتهای پیشرفته به بازار تکنولوژی عرضه شده بود اما در نانو سیم کارت، ضخامت نیز تغییر یافته و در مقایسه با میکرو سیم‌کارت، نانو سیم 15 پیکوسانتیمتر نازک‌تر شده است.

اما برای استفاده از این نوع سیم کارتها این سوال پیش می آید که اگر فرد زمانی بخواهد در طول روز یک یا چند مرتبه سیم کارت خود را در گوشیهای مختلف استفاده کند تکلیف او با گوشیهایی که سیم کارت آنها میکرو است چه خواهد بود؟ در این زمینه نیز راهکاری در نظر گرفته شده و مدتی است در بازار پکیج‌هایی ارائه می‌شود که با استفاده از آنها سیم کارت نانو را می توان در گوشیهای معمولی نیز مورد استفاده قرار داد.

همچنین برخی اپراتورهای تلفن همراه نیز سیم کارت هایی را با عنوان دوگانه به بازار وارد کرده‌اند که با استفاده از آنها فرد می تواند به راحتی سیم کارت خود را به حالت‌های میکرو و نانو تبدیل کند.

به طور کلی طی سالهای گذشته سیم کارتها اندازه‌های مختلفی را تجربه کرده اند و سایز کامل، سیم کارت مینی، میکروسیم و نانوسیم که با دستگاهای مختلف کار می‌کنند. همزمان با کاهش سایز دستگاهها تولید کنندگان نیز سعی کردند در اندازه سیم کارتها تغییراتی بدهند.

اولین سایز سیم کارت به صورت سایز کامل بود (1FF): این سایز تقریباً اندازه کارتهای اعتباری بانکی بود.(85?60 میلیمتر در 53?98 میلیمتر به ضحامت 0?76 میلیمتر).

پس از آن سیم کارت مینی وارد بازار شد (2FF) که بخش کوچکتری از همان سیم کارت بود.(با ضخامت قبلی و 25 میلیمتر در 15 میلیمتر)

نسخه بعدی سیم کارت که با نام سیم کارت میکرو(3FF) وارد شد بازهم طول و عرض کمتری نسبت به قبل داشت.(15 میلیمتر در 12 میلیمتر)

با کوچکتر شدن سایز سیم کارت، سازگاری آنها با نسخ قبلی همچنان رعایت شد، به همین علت با دستگاههای برش خاص و یا قاب مخصوص می‌توان سه نوع ابتدایی سیم کارتها را به یکدیگر تبدیل کرد بدون آنکه مدار سیم کارت صدمه‌ای ببیند.

سرانجام نیز در سال 2012 نانو سیم کارت (4FF) تولید شد. این سیم کارت بازهم کوچکتر شد. البته برعکس تکامل نمونه‌های قبلی علاوه بر کاهش طول و عرض، ضخامتش نیز کاهش یافت(12میلیمتر در 8?8 میلیمتر با ضخامت 0?7 میلیمتر). در سیم کارت نانو ضخامت پردازشگر به همراه بدنه ضخامتی معادل 0?7 دارد که حدوداً 15 درصد نسبت به نسخ قبلی کاهش ضخامت داشته است.