سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرکز فرهنگی توحید (مسجد امیر المومنین زازران )شهرستان فلاورجان

یکی از لذیذترین خوراکی های مربوط به وعده صبحانه، کره است که طرفداران زیادی دارد. ترکیب کره با مربا، عسل و برای بعضی سلیقه ها با پنیر، خیلی از افراد را برای گذاشتن این ماده غذایی سر میز صبحانه وسوسه می کند اما بد نیست بدانید انتخاب کره مناسب کار ساده ای نیست و حساسیت های خاص خود را دارد.

 

کره بخوریم یا نه؟

 

کره جزو آن دسته از خوراکی هاست که برای انتخاب آن، باید مضرات و فواید آن را در دو کفه ترازو بگذارید و بسنجید تا تصمیم بگیرید که بالاخره خوردن این ماده لذیذ برای شما مفیداست یا مضر؟ اصلا می دانید چند نوع کره وجود دارد و کدام نوع آن فواید بیشتری دارد؟ ما در این گزارش به سوالات شما درباره انواع کره پاسخ داده ایم.

 

 

کره گیاهی یا لبنی؟

 

کره ای که از روغن گیاهی تهیه می شود، مارگارین می گویند. مارگارین خواص ظاهری و فیزیکی مشابه با کره لبنی دارد ولی پایه اصلی آن شیر نیست. این محصول اغلب از انواع روغن های نباتی چون ذرت، آفتابگردان، سویا و کتان به همراه برخی افزودنی ها تهیه می شود. این کره فاقد ویتامین های موجود در پنیر بوده و از لحاظ املاحی چون آهن، روی و مس فقیر است.

البته این کره خواص تغذیه ای روغن های گیاهی را داراست ولی به دلیل فرآیندهای حرارتی تا حدود زیادی از ریزمغذی هایش کاسته می شود. به همین دلیل برای آن که این محصول را از نظر تغذیه ای مشابه کره لبنی کنند با افزودن ویتامین هایی چون A و D آن را غنی و با افزودن طعم دهنده و مواد رنگی، طعم و مزه مخصوص کره را در آن ایجاد می کنند.

 

 

می تواند مضر باشد اگر...

 

کره به دلیل طعم لذیذی که دارد، در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد و کمتر کسی پیدا می شود که رابطه خوبی با کره نداشته باشد. با این وجود، نباید فراموش کرد که مصرف بیش از حد این ماده برای سلامتی انسان مضر است.

اسیدهای چرب اشباع موجود در کره، کلسترول بد خون را بالا می برد و کلسترول اضافی با رسوب در عروق بدن باعث تنگی شریان ها شده و خونرسانی به اعضای بدن را مختل می کند. همین دلایل باعث شد که چند وقتی مارگارین حسابی برای خودش طرفدار دست و پا کند و تولیدکننده های مارگارین، آن را به عنوان جایگزین تبلیغ کنند.

مارگارین برعکس آنچه تصور می شود، کم کالری یا فاقد انرژی نیست. مارگارین معمولی مانند کره لبنی حاوی 80 درصد چربی بوده و از نظر تولید میزان انرژی هیچ تفاوتی با کره ندارد. تنها تفاوت این دو محصول در نوع چربی گیاهی و حیوانی آنهاست.

هر دو نوع چربی در هر گرم حاوی 9 کالری انرژی هستند. کره حیوانی از شیر تازه گاو تهیه می شود و 82 درصد چربی، 16 درصد آب و 2 درصد املاح شیر در آن موجود است، بنابراین اگر به کلسترول بالا مبتلا هستید این کره را فراموش کنید.

 

 

خیالتان راحت؛ مارگارین اصلا کره نیست!

 

تفاوت بین کره و مارگارین در ترکیب اسیدهای چرب آنها است. کره حاوی کلسترول است که نمایانگر اجزای تشکیل دهنده با منشأ حیوانی است در حالی که مارگارین به طور عمده حاوی چربی های گیاهی است. از طرف دیگر در مارگارین، مقدار اسیدهای چرب ضروری یعنی اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه به مراتب بیشتر است. اگرچه گروهی معتقدند مارگارین جانشین سالم و بی خطر برای کره به حساب می آید اما برخی از متخصصان تغذیه معتقدند که ماده ای در مارگارین وجود دارد که می تواند سلامت انسان را به خطر بیندازد.

این مشکل هنگامی نمایان می شود که بخواهیم مارگارین را مانند کره به صورت جامد درآوریم. مارگارین ها انواع مختلفی دارند و در صورتی که نوع خوب مارگارین ? که همان نوع مایع آن است ? استفاده شود، به مراتب از کره بهتر است؛ در غیر این صورت شما کاملا ضرر کرده اید زیرا علاوه بر آن که سلامت تان را به خطر انداخته اید، خودتان را نیز از مزه خوش کره محروم کرده اید.

 

 

اندازه نگه دار که اندازه نکوست

 

با همه حرف هایی که زدیم، باز هم مثل همیشه مصرف به اندازه و استاندارد کره، مثل هر ماده غذایی دیگری، نمی تواند دردسری برایتان ایجاد کند. اگر به بیماری خاصی مبتلا نیستید و پزشک، مصرف کره را برای تان ممنوع نکرده، مصرف روزانه آن مشکلی برای شما ایجاد نمی کند.

 

 

2 نوع کره پرطرفدار

کره پسته

 

کره پسته محصول غذایی خمیری شکل است که از مغز پسته برشته و آسیاب شده همراه با شکر یا شیرین کننده های طبیعی مانند عسل و شهد به دست می آید. این محصول به راحتی می تواند در دمای اتاق نگهداری شود و نیازی به فریز کردن ندارد. کره پسته می تواند در صبحانه و عصرانه مورد استفاده کودکان و سالمندان قرار گیرد. این محصول منبع خوب چربی از نوع غیر اشباع و پروتئین است.

 

 

کره بادام زمینی

 

کره بادام زمینی جزو لذیذترین محصولات تهیه شده از بادام زمینی است. خوردن مقدار کمی کره بادام زمینی می تواند برای مدت طولانی، احساس سیری ایجاد کند، در نتیجه برای کسانی که می خواهند مقدار کمی غذا میل کنند مناسب است. در 100 گرم کره بادام زمینی، 580 تا 588 کالری انرژی و در 100 گرم کره حیوانی 750 کالری انرژی نهفته است.

کره بادام زمینی از کالری و اسیدهای چرب اشباع کمتری برخوردار است اما در صورت افزایش مصرف کره بادام زمینی، کالری بیشتری به بدن رسیده و اضافه وزن و چاقی عارض خواهد شد. مصرف کره بادام زمینی در وعده صبحانه توصیه می شود چرا که می تواند وعده غذایی مقوی و کاملی برای افراد به خصوص کودکان باشد.


انبه میوه ای آبدار و مغذی می باشد. افراد می توانند انبه را به تنهایی خورده و یا به همراه سالاد و دسر مصرف نمایند. انبه تازه کم کالری بوده و حاوی مواد مفید و مغذی می باشد. در واقع انبه خواص و فواید بسیاری دارد اما برای برخی خطراتی نیز به همراه دارد.

 

خواص و فواید درمانی انبه چیست؟ خطرات آن کدام اند؟

 

حدود چهار هزار سال است که انبه بخشی از رژیم غذایی بشر را تشکیل می دهد. درخت انبه در نواحی استوایی رشد کرده و میوه های آبدار و مغذی تولید می کند. افراد می توانند انبه را به تنهایی خورده و یا به همراه سالاد و دسر مصرف نمایند. انبه تازه کم کالری بوده و حاوی مواد مفید و مغذی می باشد. انبه حاوی ترکیبات مفیدی همچون گالوتاننها، آلفا کاروتن، بتا کریپتوکسانتین و غیره بوده و بنظر می رسد که، این ترکیبات برای پیشگیری از ابتلا به چند نوع از سرطان ها مفید باشند. ویتامین آ و بتاکاروتن موجود در انبه به تقویت دید چشم های شما کمک می نماید و ویتامین ب 6 آن به کنترل هموسیستئین ( نوعی آمینو اسید ) در خون کمک می نماید.

 

دقت کنید که آمینو اسید بالا در خون خطربیماری های قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد. فیبر موجود در انبه سرعت آزاد شدن قند در خون را کاهش می دهد، با اینحال چون انبه شیرین است، گزینه خوبی برای افراد مبتلا به دیابت نمی باشد.

 

 

ارزش غذایی انبه

 

پیش از انکه به خواص درمانی خوردن انبه در هر روز بپردازیم ، اجازه دهید که به ارزش غذایی این میوه عجیب و غریب بپردازیم. میزان مصرق انبه در یک روز یک فنجان (حدود 225 گرم) پیشنهاد می گردد. لیست زیر نشان میدهد که یک فنجان انبه در روز چه مقادیر از انرژی و چند درصد از مواد مغذی لازم در هر روز را برای شما تامین خواهد کرد.

 

?105 کالری

 

?76 درصد ویتامین ث (آنتی اکسیدان و تقویت کننده سیستم ایمنی)

 

?25 درصد ویتامین A (آنتی اکسیدان و تقویت کننده بینایی)

 

?11 درصد ویتامین ب6 به اضافه سایر ویتامین های ب (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری های قلبی)

 

?9 درصد مس (مس یک فاکتور مهم برای گلبول های قرمز خون می باشد)

 

?7 درصد پتاسیم (جلوگیری از ضعف و خستگی)

 

?4 درصد منیزیم (تقویت سیستم ایمنی و ساخت استخوان)

 

 

خواص و فواید درمانی انبه

 

هرکسی که بخواهد وزن کم کند، می تواند سراغ این میوه خوشمزه هم برود، چراکه نه تنها کالری کمی دارد، بلکه حاوی مواد مغذی کافی بوده و احتیاجات بدن را تامین می نماید. اگر مصرف کالری روزانه خود را محدود کرده اید، مصرف خوراکی های حاوی مواد مغذی لازم بوده و انبه یکی از آنها است. برخی از خواص و فواید انبه شامل:

 

1.پیشگیری از سرطان: تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات آنتی اکسیدان درون انبه از ابتلا به سرطان روده، سرطان سینه، سرطان خون و سرطان پروستات جلوگیری می نماید.

 

2.کاهش کلسترول: انبه حاوی مقادیر بالای فیبر، پکتین و ویتامین C بوده و به کاهش کلسترول کمک می نماید.

 

3.پاکسازی پوست: انبه هم بصورت خوراکی و هم بصورت مالیدنی روی پوست برای پوست مفید بوده و جوش های صورت را از بین می برد.

 

4.سلامت چشم: یک فنجان انبه خرد شده 25 درصد از میزان مورد نیاز بدن به ویتامین A را برطرف کرده و باعث بهبود بینایی، خشکی چشم و شب کوری می شود.

 

5.افزایش توان جنسی: انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین E می باشد. مقدار متعادل انبه در زمینه میل جنسی مفید می باشد.

 

6.تقویت گوارش و هضم غذا: فیبر موجود در انبه به هضم و دفع غذا کمک می کند.

 

7.کمک به تحمل گرما: گرفتن آب میوه انبه و مخلوط کردن آن با آب و شیرین کننده، به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب دیدن آن کمک می نماید.

 

8.تقویت سیستم ایمنی بدن: میزان بالای ویتامین C و A در انبه و همچنین انواع مختلف کارتنوییدها، سیستم ایمنی بدن شما را قوی و سالم نگه می دارد.

 

9.اسید فولیک: فولات یا اسید فولیک برای بارداری سالم و پیشگیری از نقایص مادرزادی حیاتی می باشد. همچنین فولیک اسید از سقط جنین نیز جلوگیری می نماید.

 

 

خطرات و احتیاطات درباره انبه

 

? اگر به پلاستیک خام حساسیت داشته باشید، این احتمال وجود دارد که به انبه و به ویژه انبه کال هم حساسیت بدهید. این واکنش به خاطر وجود اسیدآناکاردیک است.

 

? پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است، ماده شیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که می تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.

 

? برخی دلالان و فروشندگان، برای رسیده کردن انبه از کاربید کلسیم استفاده می کنند که ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند، به همین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده کنید. اگر انبه خریداری شده شما ارگانیک نیست، قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید یا یک شب در آب خیس کنید.

? مراقب باشید چون پتاسیم زیاد، برای افراد سالمند و کسانی که به اختلالات کلیوی دچار هستند مناسب نیست (پتاسیم بر تعادل مایعات در بدن تاثیر می گذارد و با توجه به افزایش سن، کلیه ها کمتر قادر به حذف پتاسیم از خون خواهند بود). باید در استفاده از انبه برای این افراد احتیاط کرد.