سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرکز فرهنگی توحید (مسجد امیر المومنین زازران )شهرستان فلاورجان

 

ورود ممنوع های زندگی مشترک را بشناسید


مجله دنیای سلامت - ترجمه سمیرا سرایلو: از آنجا که از هر دو ازدواج یکی به طلاق می انجامد، هرگونه کمک و مساعدتی که بتواند روابط را از این شرایط خارج کند و نجات دهد ارزشمند و ذی قیمت است. خیلی از افراد به روابط پایین تر از ایده ال تن در می دهند، گرفتار الگوهای معمول مخرب و مهلک می شوند و هیچ گونه ارتباط درست و سالمی با طرف مقابشان ندارند.

ارتقای واقعی سطح روابط از طریق زوج درمانی یا حتی مشاوره برای همه زوج ها امکان پذیر نست. بنابراین توصیه هایی در اینجا ارائه شده اند که می تواند در بهبود روابط زوج ها بسیار مفید و سودمند باشد. بنابراین شما به عنوان یکی از طرفین این گونه روابط با خواندن این مطلب می توانید جلوی این سه اشتباه رایج را که باعث شکست در بسیاری از روابط شده است بگیرید.

1- دعوای غیرمنصفانه و ناعادلانه

تصور اینکه شریک زندگی تان قادر است ذهن شما را بخواند:

علی رغم اینکه نیازها، خواسته ها و تمایلات و احساسات تان ممکن است برای شما واضح و آشکار باشند، شریک زندگی تان احتمالا هیچ اطلاعی از آنها ندارد؛ مگر اینکه شما شفاف و روشن آنها را بیان کرده باشید. صادق و روراست بودن با خودتان و همین طور شریک زندگی تان و نیز صادقانه رفتارکردن با او لازمه یک زندگی شاد و سالم است. هرکاری که لازم است تا نیازها و خواسته هایتان را شفاف سازی کنید انجام دهید و بعد آنها را بیان کنید.

از آن دسته اشخاصی نباشید که از دست افراد مهم زندگی شان به این دلیل که طبق خواسته او (که هیچ اطلاعی هم از آنها نداشته) رفتار نکرده است خشمگین می شوند. هرچقدر که باور داشته باشید همسر و شریک زندگی تان شما را خوب می شناسد، اما مطمئن باشید که او نمی تواند ذهن شما را بخواند.

به همین طریق، شما هم ممکن است احساساتی سرشار از قدرشناسی و ستایش، عشق و محبت یا شیفتگی نسبت به شریک زندگی تان داشته باشید که هرگز به او نگفته یا بروز نداده باشید. اهمیت ابراز و بیان این احساسات حاکی از عشق و تحسین را دست کم نگیرید. صرفا چون شما چنین احساساتی دارید اصلا بدین معنی نیست که شریک زندگی تان نیز به آنها پی برده است و از وجود آنها مطلع است، شریک زندگی تان باید آنها را بشنود و شما باید به او احساسات تان را نشان و بروز دهید.

2- دعوای غیرمنصفانه و ناعادلانه

دکتر جان گاتمن روان شناس و متخصص روابط ( که مدتها است بر روی عواملی که باعث می شود ازدواج ها بیش از چهل سال دوام بیاورد کار می کند)، موارد کلیدی را عنوان نموده که زوج های سالم و خوشبخت در بحث ها و گفتگوهایشان از آنها بهره می گیرند. او خاطرنشان می سازد که حتی زوج های خوشبخت نیز با هم دعوا و کشمکش دارند، اما تفاوت بین آنها و زوج هایی که خوشبخت نیستند در این است که زوج های سالم و خوشبخت منصفانه و عادلانه می جنگند. در اینجا صرفا به دو مورد از توصیه های دکتر گاتمن برای دعوای منصفانه و عادلانه اشاره می کنیم:

1- شکایت و گله کنید، اما انتقاد نکنید. اگر شریک زندگی تان کاری را انجام داده که شما را ناراحت و غمگین کرده است باید بتوانید به او گله و شکایت کنید. زوج ها زمانی به دردسر و مشکل بر می خورند که این گله گذاری ها در مورد شریک زندگی شان تبدیل به انتقادهای همه جانبه و کلی از شخصیت او می شود. به عبارتی کل وجود و شخصیت وی را زیر سوال می برند.

برای مثال، جین از دست جان عصبانی است چون علی رغم اینکه قول داده بود ظرفها را بشوید اما آنها را نشسته است. گله می تواند اینگونه باشد «من خیلی ناراحت و دلخورم که به حرفت عمل نکردی و ظرفها را نشستی.» اما انتقاد مخربی که ممکن است رابطه را تیره و خراب کند می تواند اینگونه باشد: «تو خیلی خودخواه و غیرقابل اعتمادی، نمی توانم باور کنم تا این حد بی ملاحظه و بی توجهی.» تفاوت را ببینید و احساس کنید؟

2- تاحد ممکن بعد از بحث و گفتگو دوباره رابطه تان را از سر بگیرید. گاتمن دریافته است که تلاش های ناکام همیشگی در منت کشی و جبران مافات، پیش بینی قوی برای طلاق و جدایی است. تلاش ناکام در منتکشی زمانی اتفاق می افتد که یکی از طرفین سعی دارد تا بعد از بحث و گفتگو، آشتی و صلح و صفا برقرار کند اما موفق نمی شود. زوج های خوشبخت و شاد هم دعوا می کنند اما بعد از بحث و گفتگویشان بلافاصله موضوع را حل و فصل و در نهایت آشتی می کنند.

3- دعوا در اوج عصبانیت

با وجودی که این اتفاق هرازگاهی برای همه ممکن است اتفاق بیفتد، اما از جنگیدن زمانی که فشار خون تان حسابی بالا رفته و جوش آورده اید، چیزی عایدتان نخواهدشد. به لحاظ روان شنختی زمانی که بهاین درجه از خشم و عصبانیت می رسید، عملا قدرت پردازش اطلاعات برایتان مشکل و دشوار می شود یا نمی توانید با ذهنی باز و آرام به مسائل فکر کنید. اساس در شرایط منفی و بدی گیر می کنید، که به هیچ وجه در چنین شرایطی مشکل تان حل نخواهدشد.

در عوض، ممکن است در اوج عصبانیت حرفها و عکس العمل هایی از خود نشان دهید که نه تنها کمکی به حل مشکل نکند بلکه اوضاع را بدتر و کنترل شرایط را از دستتان خارج کند. زوج ها باید بدانند که نباید به هیچ وجه در اوج عصبانیت با هم دعوا و مرافه کنند.

آنها باید برای خودشان نشانه هایی از دلخوری و آزردگی را درنظر بگیرند و قرارداد کنند که بیانگر میزان ناراحتی و آزرده شدن شان باشد، بعد تا رسیدن به درجه ای از آرامش و حفظ خونسردی بحث را به تعویق بیاندازند تا بیش از این درگیر عدم توافق و مشاجره نشوند. ضروری است که زوجین بدانند دلیل وقت استراحت این نیست که طرف مقابل را از بازی بیرون کنند و بحث را کنار بگذارند، بلکه به این دلیل است که آرامش بیشتری کسب کنند تا بتوانند بحث را به نحو شایسته تر و مثمر ثمرتری حل و فصل کنند.

اگر شما در رابطه تان مرتکب هریک یا همه این اشتباهات می شوید، همین حالا دست از این اشتباهات بردارید و گام هایی را برای بهبود روابط و نزدیک تر شدن بیشتر به شریک زندگی تان بردارید.

 

10 قدم از پوکی استخوان دور شوید

 پوکی استخوان از بیماری هایی است که بدون علامت پیشرفت می کند، به همین دلیل به آن بیماری خاموش می گویند.
هفته نامه سلامت: پوکی استخوان از بیماری هایی است که بدون علامت پیشرفت می کند، به همین دلیل به آن بیماری خاموش می گویند. این بیماری بر اثر از دست دادن کلسیم و سایر مواد معدنی استخوان ها به وجود می آید و شکنندگی استخوان ها را به دنبال دارد. البته رژیم غذایی می تواند از بروز این بیماری پیشگیری و در صورت ابتلا به کنترل آن کمک کند.

از آنجا که 4.8 درصد مردان و 7.7 درصد زنان ایرانی به پوکی استخوان مبتلا هستند و حدود 2میلیون نفر از آنها در خطر شکستگی ناشی از پوکی استخوان قرار دارند، موضوع «پوستر تغذیه» این هفته را به عادت های غذایی پیشگیرانه از ابتلا به این بیماری اختصاص داده ایم.

1- دور سیگار و الکل خط بکشید

سیگار احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد. بنابراین اگر سیگاری هستید، این عادت را ترک کنید و تا جایی که می توانید از کشیدن قلیان بپرهیزید. الکل نیز زمینه ابتلا به پوکی استخوان را فراهم می کند و علاوه بر سایر مضراتش، احتمال پوکی و شکستگی زودرس استخوان را نیز افزایش می دهد.


2- شیر و ماست را در برنامه غذایی روزانه تان بگنجانید

دریافت به اندازه کلسیم به خصوص در دوران کودکی و نوجوانی از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می کند. به همین دلیل توصیه می شود حداقل 2 تا 3 واحد در روز لبنیات کم چرب (شیر، ماست، پنیر و دوغ) مصرف کنید. البته در صورتی که مواد غذایی پرفیبر بیش از اندازه مصرف شوند، نیاز به کلسیم بالاتر می رود. بنابراین اگر گیاهخوار هستید و سهم زیادی از برنامه غذایی تان را مواد غذایی با منشاء گیاهی تشکیل می دهند، بهتر است مواد غذایی کلسیم دار را بیشتر مصرف کنید.


3- مرتب ورزش کنید

بررسی ها نشان داده اند افرادی که در هفته ورزش هایی مانند پیاده روی، تنیس، شنا، دوچرخه سواری و دویدن انجام می دهند، استخوان های محکم تری خواهند داشت. به همین دلیل توصیه می شود حداقل 4 تا 5 روز در هفته ورزش کنید.


4- نوشابه های گازدار را کنار بگذارید

این نوشیدنی ها دارای مقادیر فراوانی اسید فسفریک هستند و باعث دفع کلسیم از ادرار می شوند. به این ترتیب، مصرف مرتبشان زمینه بروز این بیماری را افزایش می دهد. به همین دلیل مصرف نکردن انواع نوشابه های گازدار به خصوص به افراد مستعد ابتلا به پوکی استخوان توصیه می شود.


5- در مصرف قهوه زیاده روی نکنید

قهوه به دلیل داشتن کافئین (ترکیبی که  در بدن به کلسیم متصل و مانع جذب آن می شود)، خطر بروز پوکی استخوان را افزایش می دهد. زیاده روی در مصرف این نوشیدنی به خصوص برای خانم ها و در سنین بالاتر (به دلیل آنکه مستعد ابتلا به این بیماری هستند)، توصیه نمی شود.



6- مصرف نمک را به حداقل برسانید

بررسی ها نشان داده اند دریافت سدیم بیش از 2300 میلی گرم (به اندازه یک قاشق چای خوری نمک) در روز باعث دفع 40 میلی گرمی کلسیم از بدن می شود. به همین دلیل غذاهایتان را با حداقل نمک تهیه کنید و از آوردن نمک سر میز غذا خودداری کنید.


7- رژیم غذایی تان را متنوع کنید

دریافت مواد معدنی مانند منیزیم، روی، پتاسیم و فسفر به استحکام استخوان ها کمک می کند. به علاوه، دریافت منظم ویتامین هایی مانند A، B2 و B12 هم زمینه ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد به همین دلیل برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری برنامه غذایی متنوع، متعادل و متناسب شامل منابع غذایی مواد مغذی یادشده داشته باشید.


8- از مصرف منابع پروتئین غافل نشوید

مصرف پروتئین های حیوانی به دلیل داشتن تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن، به عنوان یک عادت پیشگیرانه توصیه می شود زیرا 50 درصد از بافت استخوان ها را پروتئین ها تشکیل می دهد. به همین دلیل خوردن انواع گوشت های قرمز و سفید (البته بدون چربی های مرئی شان) به تمام افراد مستعد توصیه می شود.


9- مصرف خوراکی های دارای سدیم پنهان را کاهش دهید

پیشتر گفتیم که مصرف بیش از حد نمک (منبع عمده سدیم) زمینه ابتلا به پوکی استخوان را فراهم می کند اما مواد غذایی دیگری نیز دارای مقداری سدیم پنهان هستند و برای کاهش دریافت این ماده معدنی باید مصرفشان را به حداقل رساند. انواع فست فودها (فرآورده های گوشتی، همبرگر، پیتزا و...)، کنسروها، آب سبزی های بسته بندی شده و سوپ های آماده، انواع غلات صبحانه ای و حتی نان ها دارای سدیم پنهان هستند که زیاده روی در مصرفشان احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد.


10- به اندازه کافی ویتامین ِD و کلسیم دریافت کنید

داشتن این عادت از بروز این بیماری پیشگیری می کند. به همین دلیل با انجام آزمایشی که میزان این ویتامین را در بدن می سنجد، مقدار آن را در بدنتان کنترل و در صورت کمبود (زیر نظر متخصص) مکمل ویتامین D مصرف کنید. علاوه بر اینها، مواد غذایی ای که با این ویتامین غنی شده اند، یعنی زرده تخم مرغ، جگر و ماهی هایی که با استخوان مصرف می شوند (نظیر کیلکا و ساردین) را در رژیم غذایی تان بگنجانید. علاوه بر لبنیات مواد غذایی نظیر بادام، انجیر، انواع لوبیاها و اسفناج منبع کلسیم هستند که توصیه می شود در برنامه غذایی افراد مستعد ابتلا به این بیماری گنجانده شوند.